Polabské oblastní kolo Porty

Polabské oblastní kolo Porty

Galerie

Soutěž Porta je určena pro interprety zejména trampské, country, bluegrassové a folkové hudby.

Přihlášky na www.porta-festival.cz.

Hálkovo městské divadlo Nymburk ve spolupráci s Českou tábornickou unií, z.s. pořádá 7.4.2024 Polabské oblastní kolo Porty.

Pozor! Jedna důležitá změna! Protože máme přihlášených 15 soutěžících, tak jsme se rozhodli, že každý odehraje pouze 2 písničky!

DŮLEŽITÉ INFORMACE!

Přečíst si organizační informace viz níže a dostavit se včas a s dobrou náladou do divadla.

Zaslat technické požadavky – ideálně stage plan! Pro ty, kteří tak doposud neučinili ???? Písničkáři mohou napsat jen stručné informace ????a

Přivést si hudební nástroje a komba. Náš zvukař bude mít na místě standartní techniku, tedy: PA, 4-6 odposlechů, DI boxy, mikrofony (zpěv a bicí vč. stojanů)

Organizační informace k POLABSKÉMU OBLASTNÍMU KOLU PORTY, které se bude konat v neděli 7. dubna 2024 v Hálkově městském divadle v Nymburce.

zástupce kapely se dostaví do pokladny k losování pořadí nejdéle ve 12:30 hodin (divadlo bude zpřístupněno od 11.30 hodin), kde uhradí i povinné startovné (Startovné kapela 200,- Kč + 2 doprovody zdarma, Startovné solo zpěvák 100,- Kč + 2 osoby jako doprovod zdarma). Třetí a více osob jako doprovod nebo fanoušci platí běžné vstupné 100 Kč.

U divadla se dá zastavit na naložení a vyložení aparatury, ale k divadlu nenáleží parkoviště. Auta tedy nechte ideálně na nedalekém Parkovišti Pod Eliškou, opravdu jsou to 2 minuty chůze. V neděli je parkování zdarma. https://mapy.cz/s/locejamaca

Rozlosování pořadí proběhne až na místě při zápisu. Vylosované pořadí je závazné a více pokusů o losování nemáte :) můžete se ale dohodnout s jinou kapelou či sólistou a pořadí si vzájemně vyměnit. Pořadí si nelze předem s námi domluvit :)

Každá kapela či sólista odehraje 2 soutěžní písničky! Prosíme o sdělení, které 2 to budou ????

Ihned po vystoupení uslyšíte názor poroty.

Pravidla soutěže naleznete zde: https://porta-festival.cz/pro-soutezici/soutezni-rad

Vyhlášení výsledků cca v 18.00 - 20.00 hodin - předpokládaný odhad dle velkého počtu přihlášených, změn v programu apod! Může to být dříve, může to být déle ????

Jelikož se autorská soutěž se v oblastních kolech nekoná, není potřeba dodávat texty písní. Kdo by ale chtěl znát názor poroty, může dodat 5x vytištěný text :-)

Zahájení ve 12:55 hodin (sraz porotců ve 12:30 hodin), první soutěžící začíná hrát ve 13 hodin.

Po celou dobu konání akce je k dispozici v patře divadla šatna, kde můžete ještě trénovat, odpočívat, mít složené hudební nástroje... Ovšem upozorňujeme, že šatna není hlídaná.

Po celou dobu konání Porty je otevřena divadelní kavárna a nedaleko je výborná zmrzlinárna :-) Kousek od divadla je také spousta restaurací, kam je možné si dojít na oběd.

Vítěz oblastního kola získá šek na 1000 Kč od SAI (Svaz autorů a interpretů).

Dále na webu Porty proběhne SMS soutěž, která představí 1 písničku vítěze oblastního kola, pokud ji tedy pošle. Pro tuto příležitost bude potřeba co nejkvalitnější nahrávku, aby byla zařazena do pořadu Karavana na Country rádiu.

Složení poroty: Standa Haláček, Standa Kříž, Jirka Vetešník, Míra Sebera, Honza Bárta

Délka akce: 300 minut

Informace o akci a jejím konání