CESTUJI za KAČKU - KAPVERDY JINAK, DIVADELNÍ KLUB

CESTUJI za KAČKU - KAPVERDY JINAK, DIVADELNÍ KLUB

Galerie

Malá scéna - divadelní klub

Kapverdské ostrovy nejsou jen Sal a Boa Vista, které známe z nabídky cestovních kanceláří. Jedná se o deset ostrovů, které spojuje pestrost kultury, hudby a historie, přičemž každý nabízí unikátní atmosféru. Připojte se k fascinující přednášce o těchto ostrovech s cestovatelkou, spisovatelkou a milovnicí vína, Kateřinou Ostrou, která zde strávila několik měsíců a odhalí tajemství a krásy míst, jež zůstávají skryta před obvyklými turisty. Připravte se na jedinečný pohled na Kapverdy prostřednictvím očí dobrodružné cestovatelky.

Kapverdy nejsou jen cestovními kancelářemi dva profláklé ostrovy Sal a Boa Vista, kam se dostanete přímým letem za 6 hodin z Prahy, Kapverdských ostrovů je ukrytých uprostřed Atlantiku rovnou deset, z toho devět obydlených. Tyto ostrovy jsou naprosto rozdílné, a to nejen tvarem, velikostí, počtem obyvatel, ale hlavně svojí barvou! Zatímco Sal a Boa Vista jsou ostrovy bílé - písečné, lemované tyrkysovým Atlantikem a turista lačnící po relaxu s maximálním komfortem zde najde ráj, ostatní ostrovy jsou dosud nezasažené turismem, často zcela panenské, a o to víc autentické. Odráží jak Afriku, ke které mají nejblíž, tak i vliv Evropy (to zejména do bezpečnosti) a v neposlední řadě Brazílie, ke které je to taky na dosah.. Ostrovy Santiago, Brava a Saõ Nicolau jsou neskutečně zelené, skalnaté a vybízejí k neuvěřitelným trekům zcela neprobádaným terénem. Vše lemováno surovým panenským pobřežím, kde síla oceánu tříštícího se o útesy bere dech. Je tu i písečné Maio, které bylo zatím uchráněno masové turistice a nabízí totální psychický restart. Dále barevné Saõ Vicento, rodiště místní pěvecké legendy - bosonohé divy Cesaria Evora, kde to hraje nejen barvami, vůněmi a chutěmi, ale hlavně místní hudbou na každém kroku. No a nakonec černé sopečné Fogo, což je nejen název ostrova, ale i stratovulkán, na který se dá do téměř třítisícové výšky vydrápat! Pohled nad hebkými bílými mraky za veškerou dřinu a pot stojí!! Ale to pořád není vše! Je tu i Santo Antaõ, který je skutečnými plícemi Atlantiku. Tolik zeleně, že z toho vidíte i nebe v zelených tónech!

Co ostrov, to úplně jiný svět. Prostě ZAKOPANEJ POKLAD, na kterej jsem náhodou narazila a pochopila, že můj cestovatelský sen už není Bora Bora, ale průzkum těchto utajených perel kdesi v Atlantiku.

Délka akce: 180 minut

Divadlo Nymburk Vás zve

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Středa, 5. 6. - 18:00 Koupit
DIVADLO
Název: CESTUJI za KAČKU - KAPVERDY JINAK, DIVADELNÍ KLUB
Cena: 150,00 Kč
Místo: DIVADLO
Tyršova 5
288 02 Nymburk
Zobrazit na mapě